prawdopodobienstwo
olla: 1.W loterii jest 12 losów, losów które przegrywają jest 8. Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania
losu wygrywającego.
2.PIN do sejfu jest czterocyfrowy. Ile jest możliwych kodów dostępu ?
10000
3. Rzucamy dwukrotnie symetryczną sześcienną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo:
a.sumy wyrzucenia oczek mniejszej niż 6
b.iloczynu oczek większego niż 10
c.ze liczba wyrzucona na pierwszej kostce jest liczbą pierwszą lub 4
czy moje wyniki są dobre ?
23 lis 11:19
Jerzy:
Zad 1) żle
23 lis 11:21
Jerzy:
Zad 2) dobrze
23 lis 11:22
Jerzy:
Zad 3) a) źle
23 lis 11:25
Blee:
ok
ok
ok
ok
ok
23 lis 11:25
olla: | | 4 | |
W pierwszym zadaniu mysle tak 8 losów przegrywa czyli 12−8=4 to 4 wygrywają i |
| |
| | 12 | |
23 lis 11:25
olla: | | 5 | |
Zad 3) a) źle bedzie P(A)= |
| tak ? |
| | 18 | |
23 lis 11:28
Jerzy:
Sorry ,1 dobrze,zle przeczytałem.
23 lis 11:28
olla: ale w 3 podpunkt a miałes rację
23 lis 11:30
ABC: 3a to będzie 1/36+2/36+3/36+4/36 czyli 10/36=5/18
23 lis 11:30
Jerzy:
Zad 3 a)
P(A) = 1 − P(B) , gdzie P(B) − suma wyrzuconych oczek jest równa 6
23 lis 11:31
ABC: a jak suma oczek będzie 7 albo więcej?
23 lis 11:32
Jerzy:
Faktycznie

wycofuję swój post.
23 lis 11:33
olla: | | 13 | |
o tak ! i bedzie P(A)= |
| teraz jest ok ? |
| | 18 | |
23 lis 11:33
olla: no własnie mniejsza

zrozumiales większa
23 lis 11:35
olla: ok wszystko jasne
23 lis 11:35
23 lis 11:46