Oblicz całkę
ADAM: ∫|z|dz po odcinku AB, który jest od A=−2i do B=2i
22 lis 23:51
Adamm:
γ(t) = A(1−t)+Bt
γ'(t) = B−A
∫ |z| dz = (B−A) ∫01 |A(1−t)+Bt| dt = 2(B−A) ∫01 |2t−1| dt = B − A
23 lis 00:06
ADAM: Generalnie to zastanwaiłem się nad dwoma sposobami parametryzacji:
1. z(t) = i2t, gdzie t <−1,1>
2. z(t) = −2i+4it, gdzie t<0,1>
Czy można oba z nich nazwać poprawnymi? Jeśli nie to dlaczego?
23 lis 00:24
ADAM: Adamm i z tego co napisałeś wychodzi mi 0, a według odpowiedzi powinno być 4i
23 lis 00:37
PW: B−A=2i−(−2i)=4i
23 lis 09:40