Wektory
Ola: Niech a, b, c będą róznymi niezerowymi wektorami w R
3.Pokaż , że równosć a x b = a x c
zachodzi wtedy i tylko wtedy gdy wektory a i b − c są równoległe
Ktoś cos? Wiem jaki jest warunek równoległości, ale nie potrafię tego wykorzystac w tym zadaniu
22 lis 22:16
Ola: ?
22 lis 22:27
Adamm:
a x b − a x c = 0
a x (b−c) = 0
czyli a i b−c są równoległe
22 lis 22:29
ABC: a x b = a x c ⇔a x b − a x c= 0 ⇔ a x (b−c) =0
poszła Ola do przedszkola zapomniała parasola
22 lis 22:31
Ola: O kurde, a ja kombinowałam jak koń pod górę
![](emots/2/jezyk1.gif)
Dzięki wielkie!
22 lis 22:32