matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
MAtFiz:
f(x)=|x|−|x+1|
14 lut 14:17
Edek:
Rozbij to na trzy przedziały 1
o
x<−1 y=−x+x+1 y=1 2
o
−1≤x<0 y=−x−x−1 y=−2x−1 3
o
x≥0 y=x−x−1 y=−1
14 lut 14:56