matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje cyklometryczne
Ela:
Arctg x= arcctg 1/x Jak to zrobic
21 lis 12:47
Jerzy:
a−b
Wykorzystaj wzór: arctg(a) − arctg(b) = arctg(
)
1 + ab
21 lis 12:55
Jerzy:
Rozwiązanie: x = 1 lub x = −1
21 lis 12:56
Ela:
Dziękuję za pomoc
21 lis 13:00