matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F. kwadratowa
pdijkosa:
Nie mam pomysłu jak zacząć, myślałem o siatce znaków ale nie jestem pewny. y = x * |x −4|
20 lis 23:25
Blee:
dla x>4 y = x(x−4) dla x<4 y = −x(x−4) i rysujesz
20 lis 23:33
pdijkosa:
Dziękuje
20 lis 23:44