Witam co oznacza taki zapisa? Jakie to elemnty?
Wsp225: A={n∊N:4 | n ⋀ n ≤ 40}
20 lis 21:00
iteRacj@:
może zapis jest taki?
A={n∊N: 4|n ⋀ n ≤ 40}
20 lis 21:03
Wsp225: A jak taki zapis co piszesz to co to znaczy? I jakoe to elemnty
20 lis 21:04
jc: A jest zbiorem elementów n ze zbioru N spełniających warunki wymienione
po dwukropku, czyli takich, że 4|n i n ≤40.
A={0,4,8,12,16,20,24,28,32,36,40}
Być może zero nie należy do A (niektórzy przyjmują, że 0 jest elementem N, inni, że nie jest).
20 lis 21:06
jc: Przypuszczam, że 4 przypadkowo podniosła się do góry.
20 lis 21:06
Wsp225: Dzieki za pomoc
20 lis 21:09