pomocy
fsdgses: wyznaczyć macierz X z równania: 2ATX−1B−1=3A
20 lis 20:09
fsdgses:
1 0 2
A = −1 0 0
1 1 0
2 −1 0
B = 0 1 1
1 0 −1
20 lis 20:12
fsdgses: pomocy
20 lis 20:20
fsdgses: help
20 lis 20:56
fsdgses: no halo, niech mi ktoś pomoże
20 lis 21:37
Adamm:
(2/3)B−1A−1AT = X
dla lepszych obliczeń
(2/3)(AB)−1AT = X
20 lis 21:41
ABC: kto ci będzie macierze przekształcał, sam nie umiesz mnożyć lewostronnie i prawostronnie?
jedyne co tu potrzebne (AT)−1=(A−1)T
20 lis 21:41
fsdgses: skad to sie wzieło
20 lis 22:50
fsdgses: haloo
21 lis 13:10