matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodni/trygonometria
Dango:
1
1
Hejka, męczy mnie jedno zadanko: Więdząc że sinx=a+
oraz cosx=a−
4
4
4−
√
7
udowodnij że tgx=
(Kąty te są ostre) Motam się niemiłosiernie, ktoś coś?
3
20 lis 17:02
ICSP:
sin
2
x + cos
2
x = 1 skąd
√
7
a =
4
sinx = ... cosx = ...
sinx
tg =
= ...
cosx
20 lis 17:04