matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz funkcje odwrotną
qweqwe:
Wyznacz wzór funkcji odwrotnej do: f(x)=ln(x−1)+1
19 lis 18:47
Blee:
y = ln(x−1) + 1 y−1 = ln(x−1) e
y−1
= x−1 e
y−1
+ 1 = x f
−1
(x) = e
x−1
+ 1
19 lis 18:50