Dyskusje , Parametr
Luki123xx1: Przeprowadź dyskusję liczby rozwiązań równania z niewiadomą x w zależności od wartości
parametru a
a)ax−3x=a2−9 b)a(a2−1)x=a2+a
19 lis 17:17
Luki123xx1: Jak do tego zadania się zabrać , nie o rozwiązanie
19 lis 17:17
Bogdan:
Równanie cx + d = 0 ma:
0 rozwiązań dla c = 0 i d ≠ 0
1 rozwiązanie dla c ≠ 0
nieskończenie wiele rozwiązań dla c = 0 i d = 0
19 lis 17:20
Luki123xx1: Czy możesz zacząc jak to robić lub zrobić przykład a bo nadal nie rozumiem. Wiem że muszę to
porównać do zera ,ale o to jest pytanie jak ;x
19 lis 17:27
Jerzy:
(a − 3)x − (a2 − 9) = 0
19 lis 17:36
6latek: ax−3x−a2+9=0
x(a−3)−a2+9=0
19 lis 17:37
LUKI332: Dziękuję
19 lis 19:49