...
V: Stwierdzono że 60% Polaków płaci za zakupy karta. Jakie jest prawdopodobieństwo że sposrod 4
klientów co najmniej 3 zapłaci karta
19 lis 12:41
PW: Schemat Bernoullego, prawdopodobieństwo sukcesu
p=0,6.
19 lis 12:48
V: A czy to słówko 'co najmniej' nie wpływa na to że tutaj trzeba użyć twierdzenie moivre'a
laplaca?
19 lis 12:56
Leszek: Nie w schemacie Bernoullego
n= 4 , k = 3 lub k = 4
19 lis 13:02
V: A gdyby wziąć dla laplaca
p=0,6
n =4
P(x > 3) to ten sposób jest błędny?
Wtedy obliczam
m = np
δ= npq
(1/2)
19 lis 13:18