matematykaszkolna.pl
Sprawdzian Ciągi Sebastian Porowski: Dzień dobry Proszę o pomoc w rozwiązań tych zadań mam w czwartek poprawę i chciałbym to napisać. Oczywiście na sprawdzianie będą inne dane liczbowe chodzi mi o sposoby rozwiązywania tego typu zadań. Link do Testu : https://zapodaj.net/60d39c65714c5.jpg.html
19 lis 07:16
iteRacj@: Sebastian wpisz te zadania, każde w osobnym pytaniu, będzie większy porządek (i szybciej ktoś odpowie)
19 lis 07:47
Blee: Powiedz co z tego byłeś w stanie sam zrobić ?! Pytam, aby ocenić jak duże braki masz i jak daleko trzeba się cofnąć w wyjaśnianiem.
19 lis 08:28
Maciess: To co wyżej, przepisz bo jakość fatalna i cos pomozemy
19 lis 09:20
Blee: 1) a) granica typu wielomian / wielomian b) granica potęgi / potęgi c) granica pierwiastek − pierwiastek czyli typowe granice 2) z zapisu wynika, że trzeba zauważyć że te granice będą +/− 3) trzeba zamienić 0.41(6) na ułamek zwykły 4) zastosować wzór na sumę ciągu geometrycznego wraz z jego założeniem 5) a tutaj rozumiem, że S1 , S2 , S3, .... tworzyć mają ciąg arytmetyczny gdzie Sn jest skończoną sumą ciągu geometrycznego. Może to nastąpić jedynie gdy tenże ciąg geometryczny będzie stały, więc q=1 lub gdy ciąg arytmetyczny będzie stały, więc q=0
19 lis 09:27
SEBASTIAN POROWSKI: Dzień dobry Przepraszam że dopiero teraz pisze mialem problem z zatokami.Mój poziom testu był praktycznie zerowy.Proszę więc O.wskazówki czego.się uczyc
23 lis 09:25