41 | 3 | |||
Liczba a = | . Jeśli tgx= | to liczba a jest równa. | ||
5+39sin2x | 2 |
3 | ||
tg x = | ||
2 |
3 | ||
sin x = | ||
√13 |
9 | 4 | |||
cos2 x= 1 − sin2x = 1 − | = | |||
13 | 13 |
2 | ||
cos x = | ||
√13 |
3 | 2 | 12 | ||||
sin 2 x= 2 sin x*cos x = 2* | * | = | ||||
√13 | √13 | 13 |
2tgx | ||
sin(2x)= | ||
1+tg2x |
3 | 12 | 12 | |||||||||||||
sin(2x)= | = | = | |||||||||||||
| 4+9 | 13 |
41 | ||
a= | =1 | |
5+36 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |