matematykaszkolna.pl
harmider: zdradzi mi ktos sekret jak rozwiazywac zadania typu udowodnij, uzasadnij, wykaz? nphttps://matematykaszkolna.pl/strona/3025.html nie potrafie wykonac zadnego z tych ani z ksiazek....
18 lis 15:11
Blee: przecież te zadania (patrz Twój link) mają zaprezentowane ROZWIĄZANIA
18 lis 15:13
PW: Sądzisz, że istnieje jakiś sekret znany tylko 144 wtajemniczonym?
18 lis 15:14
Blee: PW ... od wczoraj jest 145 ... mamy nowego członka naszego super tajnego bractwa emotka No ale tak to jest, jak się na spotkania nie przychodzi, co nie
18 lis 15:18
harmider: Blee ja chce zrozumiec a nie miec gotowe rozwiazania
18 lis 15:20
harmider: zamiast mi pomoc nabijajcie sie dzieki
18 lis 15:21
PW: Nie nabijamy się. Sekret polega na tym, że najpierw trzeba zrozumieć kilkanaście (−dziesiąt) rozwiązań przedstawionych przez innych, a potem samemu próbować, próbować, próbować. Nam się czasami udaje.
18 lis 15:42
Blee: harmider −−− powiem Ci szczerze ... że nikt, ale to nikt nie jest tak genialny, że siada do tematu który widzi pierwszy raz na oczy i go rozwiązuje ... każdy potrzebuje opanować jakąś teorię, spojrzeć na rozwiązania innych problemów wykonanych przez innych ludzi ani Ty, ani my w tym aspekcie nie jesteśmy inni. Dzięki przerobieniu dziesiątek jak i nie setek podobnych zadań jesteśmy w stanie jest teraz (intuicyjnie) zacząć rozwiązywać, a co później z tego wychodzi to przeważnie to, że dowód został zakończony emotka (a czasami trzeba się cofnąć i podejść do problemu z innej strony)
18 lis 15:46