matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Ok:
Oblicz pole czworokat ABCD w którym AB=10
√
2
cm, BC=8cm, AD=6cm oraz |kABC|=|kBAD|=45°
17 lis 19:13
Eta:
P
=P
1
+P
2
+P
3
P
1
=P(ΔAED) , P
2
=P(trapezu EFCD) , P
3
= P(FBC) dokończ obliczenia ........... Odp
P=46
17 lis 20:47
an:
10*10
4*2
−
=46
2
2
18 lis 01:06