matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podstawienie do wzoru i obliczenie
Fiona:
D=0,049 m d=0,043 m Mg=2375 Nm Wzór: Og = (Mg*D*32)/π(D
4
− d
4
) Wynik= 261 MPa Nie wychodzi mi za żadne skarby ten wynik. Mógłby ktoś spróbować to podstawić i przeliczyć?
17 lis 15:45
Pytający:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=x%3D(32ab)%2Fpi(b%5E4%E2%88%92c%5E4)+where+a%3D2375,+b%3D0.049,+c%3D0.043
https://www.wolframalpha.com/input/?i=x%3D(32ab)%2F(pi(b%5E4%E2%88%92c%5E4))+where+a%3D2375,+b%3D0.049,+c%3D0.043
17 lis 16:47