Narysuj wykres funkcji
Dwite: Narysuj wykres funkcji f(x)= |−|2x+2|−1|+3. Określ dla jakiego parametru m równanie f(x)=m ma 2
rozwiązania różnych znaków.
Zatem zaczynam rysować:
2x
2x+2
|2x+2|
−|2x+2|
−|2x+2|−1
|−|2x+2|−1|+3
Moje pytanie brzmi czy ten − przed |2x+2| traktuje jako przesunięcie wykresu o [0,−1] czy jakoś
inaczej ?
15 lis 20:29
Tadeusz:
a jeśli zaczniesz od drobnych "ulepszeń"
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
f(x)=|−(|2x+2|+1)|+3 ... to ten minus mozesz wysłać na spacer
15 lis 20:35
Dwite: Czyli to co ja wyżej rozpisałem jest źle ?
15 lis 20:37
Tadeusz:
nie jest źle ale do warszawy przez kraków
15 lis 20:41