matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba elementów zbioru
Kuba:
Wyznacz liczbę elementów zbioru A ∩ B w zależności od parametru m, jeśli A={(x, y): y – x
2
+ 4x = 3} i B = {(x, y): y – |x – 2| – m = 0}.
15 lis 18:20
Krzysiek60:
y=x
2
−4x+3 zbior A y=|x−2|+m zbior B
15 lis 18:52