d2x | dx | m |
| kgm | |||||||||||||||
F=m | , [m]=kg, [ | ]= | , [t]=s, [F]= | = | =N | ||||||||||||||
dt2 | dt | s | [t] | s2 |
d2x | d2x | d | dx | dv | |||||
= | = | ( | )= | =a // znaczy przyspieszenie | |||||
dt2 | (dt)2 | dt | dt | dt |
d | dx | 1 | m | dv |
| m | ||||||||||||||
[ | ( | )]= | * | =[ | ]= | =[a]= | ||||||||||||||
dt | dt | s | s | dt | s | s2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |