matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
xxx:
Dał by ktoś radę pomóc oraz wytłumaczyć? Oblicz sumę odwrotności liczb a i b: a=log 6 Podstawa logarytmu:
3
√
2
b=log 6 Podstawa logarytmu:
3
√
3
Nie umiem tego zapisać za pomocą znaków, wybaczcie
15 lis 17:07
ICSP:
1
= log
d
c
log
c
d
1
1
1
+
= log
6
3
√
2
+ log
6
3
√
3
= log
6
3
√
6
=
a
b
3
15 lis 17:10
xxx:
Dziękuję
15 lis 17:12