matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzory
Maciek:
Hej, Mógłby mi ktoś to rozpisać?
a) (|a|+|b|)
2
= ... bo) (|a+b|)
2
= ... Z góry dziękuję
15 lis 06:58
Maciek:
Up
15 lis 10:52
Jerzy:
a) = |a|
2
+ 2*|a|*|b| + |b|
2
= a
2
+ b
2
+2*|ab| b) = |a+b|
2
= (a+b)
2
15 lis 10:54