matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć granicę ciągu
lukas:
Obliczyć granicę ciągu: an=5
n
−4
n
−3
n
−2
n
⇒ lim(5
n
(1−(4/5)
n
−(3/5)
n
−(2/5)
n
))=lim(5
n
)=+
∞
Czy prawidłowo rozwiązałem ten przykład?
15 lis 00:43
olekturbo:
Gites majones
15 lis 01:17