Analiza
Karol: Zbadaj liczbę rozwiązań w zależności od parametru m
14 lis 23:59
Krzysiek60: Naprawde takie Karolu ?
Czy moze takie ?
15 lis 00:01
Karol: Wybacz, nie potrafię się posługiwać znakami. Aczkolwiek właśnie o ten przykład mi chodziło.
Dziękuję i liczę na pomoc
15 lis 00:06
Krzysiek60: No niestety nie pomoge za duzo
| | 3x2 | |
Musisz zrobic wykres funkcji y= |
| Potem nalozyc na to wartosc bezwzgledna czyli to |
| | x2−4 | |
co pod osia OX wedruje nad os
WIdac juz z ebeda dwie asymptoty pionowe x=2 i x=−2
Potem tniesz prosta y=m−1 ten wykres
15 lis 00:16
Karol: Dziękuję, to i tak dużo 😀
15 lis 00:18