matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W jaki sposob to obliczyc?
sebexx781:
lnx
2
limx→0
x
2
14 lis 20:12
M:
3 mar 06:26
.:
1
1
lim
x→o
−
(ln x
2
) *
=lim
x→o
+
(ln x
2
) *
= (−
∞
) *
∞
= −
∞
x
2
x
2
3 mar 06:34