Trygonomeria
Shaina: Cos(2x−π3)≤12
2sin2x − 5sinx − 7 = 0
Sinx + 2cosx = 12
14 lis 19:28
Krzysiek60: 2sin
2x−5sinx −7=0
Δ= (−5)
2+56=81
| π | |
sinx1= −1 to x= − |
| +2kπ ik∊Z |
| 2 | |
| 14 | |
sinx2= |
| odpada bo sinx∊<−1,1> |
| 4 | |
14 lis 20:18
Mila:
π | | π | | 5π | | π | |
| +2kπ≤2x− |
| ≤ |
| +2kπ / + |
| |
3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
2π | | 6π | |
| +2kπ≤2x≤ |
| +2kπ /:2 |
3 | | 3 | |
14 lis 20:38
Krzysiek60: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
Wlasnie niedwano wrocilem do domu
14 lis 20:39
Mila:

2sin
2x−5sinx −7=0
sinx=t, |t|≤1
2t
2−5t−7=0
Δ=81
sinx=−1
===============
14 lis 20:44
Mila:
Trzecie równanie dobrze przepisane?
14 lis 20:44