matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Mar22:
Rozwiąż
2
log
2x+1
=−1
3
14 lis 18:14
ssdd:
zrob odpowiednie zalozenia i skorzystaj z definicji logarytmu. chyba ja znasz ?
14 lis 18:32
Inka:
2x+1>0 2x+1≠1
2
(2x+1)
−1
=
3
1
2
=
2x+1
3
prosze dokonczyc
14 lis 18:37