matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:
wytlumaczy ktos jak to rozlozyc na czynniki? a
4
−b
4
a
4
+b
4
14 lis 17:34
Inka:
x
4
+y
4
= (x
2
+y
2
)
2
−2x
2
y
2
x
4
−y
4
= (x
2
+y
2
)(x
2
−y
2
)= (x
2
+y
2
)(x+y)(x−y)
14 lis 17:54