Test wielokrotnego wyboru
Eryk: Rozważmy równanie (m − 3) · 5|x|− 2m + 1 = 0, gdzie x jest zmienną rzeczywistą, a m
parametrem rzeczywistym. Niech M oznacza zbiór tych wszystkich wartości parametru m,
dla których rozważane równanie ma dwa różne rozwiązania. Wtedy
A (−∞, −2) ⊂ M.
B M jest zbiorem nieograniczonym.
C M = (3, ∞).
D M jest zbiorem ograniczonym
13 lis 18:03
Eryk: Ratunkuuu
13 lis 19:12
Tadeusz:
m≠3
Narysuj wykres f{x}=5
|x| i "tnij" go stałą.
| | 2m−1 | |
Przetnie ona krzywą w dwóch punktach dla |
| >1 |
| | m−3 | |
Dalej sam a potem wyjaśnij mi dlaczego to odpowiedź
A
13 lis 19:37