:(
Parametr: Dla jakich wartości parametru m liczba 1 zawiera się między pierwiastkami równania
(m − 4)x2 − 4x + m − 3 = 0
13 lis 18:01
Parametr: Up
13 lis 18:43
13 lis 18:45
Parametr: Dzięki
13 lis 18:45
Parametr: Yw to czym tu jest?
13 lis 18:45
the foxi:
| | b | | −Δ | |
ywierzchołka, czyli f(p)=f(− |
| )= |
| |
| | 2a | | 4a | |
13 lis 18:58
ax:
a co ma piernik do wiatraka?
13 lis 19:11
hmm:

a tu wierzcholek nie jest w 1
13 lis 19:23
Parametr: To jak to zrobić w koncu?
13 lis 19:25
hmm:
m ≠ 4
Δ > 0 (zakladam, ze rozne pierwiastki

)
dla m < 4 f(1) > 0
dla m > 4 f(1) < 0
13 lis 19:28
ax:
dosłownie tak brzmi treść zadania czy toche upraszczałeś?
13 lis 19:29
Parametr: Tak brzmi
13 lis 19:35
Parametr: Nie rozumiem tych ostatnich dwoch linijek hmm
13 lis 19:35