matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
Karol:
wyznacz zbiór wartości funkcji jeśli
−2
8
f(x)=
−
−12
9
x
3
x
13 lis 17:41
jc:
t=1/3
x
> 0 −2t
2
−8t−12 = −2(t−2)
2
−4 Zbiór wartości = (−
∞
,−4]
13 lis 17:45