matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość wyrażenia
Mar23:
Oblicz wartość wyrażenia
25π
11π
W=sin(
)+cos(
)−0!+arctg(−1)+π·e
−ln4
6
3
13 lis 11:42
Jerzy:
25π
24π + π
π
=
= (4π +
)
6
6
6
11π
12π − π
π
=
= (4π −
)
3
3
3
arctg(−1)
π
0! = 1 = −
4
1
e
−ln4
=
4
13 lis 11:59
Jerzy:
0! = 1
π
arctg(−1) = −
4
miało być oczywiście.
13 lis 12:01