matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij, że 2^80 + 6^80 ≡ 2 (mod5)
Józek:
Udowodnij, że 2
80
+ 6
80
≡ 2 (mod5) . Nie wiem jak się za to zabrać za bardzo.
12 lis 16:30
Adamm:
2
80
= 4
40
= (−1)
40
= 1 mod 5 6
80
= 1 mod 5
12 lis 16:37
Józek:
dzięki
12 lis 16:41