matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij równość
ANKA:
3
√
38+17
√
5
=
√
9+4
√
5
12 lis 13:36
ICSP:
P =
√
9 + 4
√
5
=
√
(2 +
√
5
)
2
= 2 +
√
5
=
3
√
(2 +
√
5
)
3
= =
3
√
38 + 17
√
5
12 lis 13:44
ICSP:
= L
12 lis 13:44