oblicz prawdopodobienstwo wylosowania zawodnikow..
spokojna: W meczu pilki noznej wystapilo dwunastu ilkarzy druzyny A z nurmerami na koszulkach od 1do 12 i
trzynastu pilkarzy druzyny B oznaczonymi numerami od 1 do 13. Po meczu dokonano losowego
wyboru dwoch zawodnikow −po jednym z kazdego zespolu. Oblicz prawopodobienstwo wylosowania
zawodnikow, ktorzy grali z roznymi numerami na koszulkach.
12 lis 12:49
Pytający:
| 12 | | 1 | | 12 | | 1 | | 1 | |
| * |
| = |
| * |
| = |
| |
| 12 | | 13 | | 13 | | 12 | | 13 | |
12 lis 16:16
iteRacj@:
| | 1 | |
z różnymi numerami to nie jest 1− |
| ? |
| | 13 | |
12 lis 17:00
Pytający:
Jest, jak zwykle masz rację.
| | 1 | | 12 | | 12 | | 12 | | 11 | | 1 | | 12 | | 12 | |
1− |
| = |
| * |
| = |
| * |
| + |
| * |
| = |
| |
| | 13 | | 12 | | 13 | | 13 | | 12 | | 13 | | 12 | | 13 | |
12 lis 17:56