√3−1 | 9−5√3 | ||
= 3√ | |||
√3+1 | 9+5√3 |
9−5√3 | 9−5√3 | 9−5√3 | 81−90√3+25•3 | |||
= | = | = | ||||
9+5√3 | 9+5√3 | 9−5√3 | 92−(5√3)2 |
156−90√3 | ||
= | ||
6 |
√3−1 | (√3−1)2 | 3−2√3+1 | |||
= | = | = | |||
√3+1 | (√3+1)(√3−1) | (√3)2−12 |
4−2√3 | ||
= | =2−√3 | |
2 |
156−90√3 | ||
2−√3=3√ | . | |
6 |
156−90√3 | ||
(1) (2−√3)3= | . | |
6 |
156−90√3 | ||
(2−√3)3=23−3•22√3+3•2(√3)2−(√3)3 = 8−12√3+6•3−3√3=26−15√3= | , | |
6 |
156−90√3 | ||
=26−15√3, | ||
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |