Rysowanie wykresu funkcji
pheri: | | |x+2|−1 | |
Narysuj wykres funkcji: f(x)= |
| |
| | x−1 | |
Czy mój ostatni zapis:
| | ⎧ | −5, gdy x∊(−∞;−2) | |
| f(x)= | ⎩ | 2, gdy x∊<2;+∞) | ,
|
jest prawidłowy czy jest to kompletna głupota co ja zrobiłem?
I jeśli tak, to kolko otwarte w punkcie wartości dla x=1, dobrze rozumiem?
11 lis 20:07
ICSP: głupota.
11 lis 20:09
Jerzy:
Kompletna głupota.
11 lis 20:10
Krzysiek60: dla x≥−2
dla x<−2
|x+2|= −(x+2)= −x−2
dokoncz
oczywiscie dka x≠1
11 lis 20:11
Jerzy:
Zacznij od dziedziny, potem ustal wzor funkcji w zależności znaku x + 2
11 lis 20:12
pheri: Wlasnie cos mi sie wydawalo, ze za gladko to wszystko poszlo i po czesci glupio to wygladalo
Dzieki piękne za wyjasnienie!
11 lis 20:15