matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
Jakub:
Oblicz granicę lim
x→0
x
x
= e
xlnx
x
1
xlnx= [ 0 * −
∞
] =
H =
1
lnx
x
czy dobrze to zrobiłem?
11 lis 14:14
Jerzy:
lnx
Nie. Sprónuj
1/x
11 lis 14:19
Jakub:
wynik to będzie e
0
czyli 1
11 lis 14:22
Jerzy:
Tak.
11 lis 14:32