△AEF ∼△FGC
AE = a2−x2 = a−x2
EF=x
FG = x2
| a√3−2x | ||
CG = h−x = U{a√3}2}−x = | ||
| 2 |
| AE | EF | ||
= | |||
| FG | GC |
| a−x2 | x | ||||||||
= | |||||||||
| x2 |
|
| a−x | 2x | ||
= | |||
| x | a√3−2x |
| −a2√3 | ||
x = | ||
| −a(2+√3) |
| a√3 | ||
x = | ||
| 2+√3 |
| 3a2 | |
= | |
| 4+4√3+3 |
| 3a2 | |
= | |
| 7+4√3 |
| 3a2(7−4√3) | |
= | |
| (7+4√3)(7−4√3) |
| 3a2(7−4√3) | |
= | |
| 49−16*3 |
| a√3 | ||
x = | = | |
| 2+√3 |
| a√3(2−√3) | |
= | |
| (2+√3)(2−√3) |
| a√3(2−√3) | |
= | |
| 4−3 |