matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obraz
algebra:
Wyznaczyc jadro i obraz homomorfizmu. f: (Z, +)→(Q, +), f(k)=7k, k∊Z. ker(f)={g∊G : f(g)=eH} im(f)={f(g)∊H : g∊G} ker(f)={0} im(f)={7n: n∊Z}=7Z ? Dobrze?
11 lis 07:40