ostroslup prawidlowy
[F[Zielona]]: w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym ściana boczna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod
kątem 60stopni. oblicz objetosc tego ostroslupa, jezeli dlugosc krawedzi podstawy wynosi 4cm
10 lis 20:36
kama:

H=2
√3
nie wiem czy dobrze, mądrzejsi się wypowiedzą.
10 lis 20:52
Mila:

α=60
o
|OE|=2
10 lis 20:52
Eta:

a=4
| | 1 | |
V= |
| a2*H= ............. |
| | 3 | |
10 lis 20:53
[F[Zielona]]: ok, rozumiem, a moglabym zostawic to w takiej postaci: 13 * 32√6 cm3?
10 lis 20:56
Eta:
Skąd masz √6?
10 lis 20:57
10 lis 20:58
[F[Zielona]]: tak, tak zle popatrzylam
10 lis 20:59