matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejsca zerowe i dziedzina funkcji
Kaja:
Dana jest funkcja f: <−4;5> −> R, której miejsca zerowe to x=−2, x=0, x=3 Jakie są miejsca zerowe i dziedzina funkcji g(x) = 1−|f(|2−2x|+1)| ? Nie wiem jak to ugryźć, z góry dzięki
10 lis 19:26