matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształć wyrażenie
Kadzetan:
przedstaw wyrażenie: 21,33*sinα − 5,54*cosα za pomocą sinusa
10 lis 14:58
PW:
Tylko tyle: cos
2
α=1−sin
2
α, a więc cosα=
√
1−sin
2
α
lub cosα=−
√
1−sin
2
α
10 lis 15:33