wzór na moc
Kamil: Do czego jest stosowany ten wzór ?
| | U*i | |
P= |
| gdzie U−napięcie, P−moc, I−prąd |
| | 4 | |
Dlaczego tak wygląda ten wzór na moc?
osobiście znam tylko taki wzór
P=U*i
2
czym one się różnią?
9 lis 22:28
jc: P=UI
Skąd u Ciebie 4 w mianowniku?
W drugim wzorze nie zgadzają się jednostki.
9 lis 22:32
Kamil: sorki w 2 wzorze powinno być R zamiast U.
Właśnie nie wiem skąd to się wzięło. widziałem w jednej prezentacji taki wzór, i nie było
wyjaśnione skąd to się wzieło
9 lis 22:34