matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zechciałby ktoś na to zerknąć?
Krzyś:
Oblicz α + β, jeżeli tgα=3/4 i tgβ=1/7 oraz α,β ∈ (0, π/2).
9 lis 20:15
Adamm:
3/4+1/7
tg(α+β) =
= 1
1−(1/7)(3/4)
α+β = π/4
9 lis 20:16