a√3 | ||
3h = a√3 ⇒ h = | ||
3 |
a√3 | ||
hp = | ||
2 |
a2 | 2 | |||
s = √a2 + h2 = √a2 + | = | a√3 | ||
3 | 3 |
hp | ||
sinα = | ||
s |
a2√3 | ||
PΔABC= | ||
4 |
a2√3 | ||
3*a*H=4* | ||
4 |
a√3 | a√3 | |||
H= | , h= | |||
3 | 2 |
a2 | 4 | |||
d2=H2+a2= | +a2⇔ d2= | a2 | ||
3 | 3 |
2 | 2√3 | |||
d= | *a= | a | ||
√3 | 3 |
h |
| |||||||||
sinα= | = | |||||||||
d |
|
3 | ||
sinα= | ||
4 |
a2 | ||
(Pb)2=16(Pp)2 ⇒9a2H2=3a4 ⇒ H2= | ||
3 |
h2 | 3 | |||
sin2α= | , h2= | a2 i d2= a2+H2 ⇒ d2=(4/3)a2 | ||
d2 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |