matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Diagram hassego
i:
W={<a,b>∊A
2
:∃k∊N:b=k*a} jest relacją porządkującą dla A={2,3,4,6,12,16,18,24}. (Do N zaliczam liczbę zero.) Narysuj diagram hassego. Czy mój wykres jest dobrze naryzowany?
8 lis 22:00
iteRacj@:
tak
8 lis 22:17