Bardzo proszę o rozwiązanie zadania.
Optymista: Jeśli sin x cos x = 0, to
A) |cos 2x| = 1.
B) cos2 2x = 1.
C) sin 2x = 0.
D) cos 2x = 0.
8 lis 16:33
Optymista: Pomylka
B) cos22x=1
8 lis 16:34
Krzysiek60: sin(2x)= 2*sin(x)*cos(x)
wiec ?
8 lis 17:12
Optymista: Więc?
8 lis 17:34
Krzysiek60: Myśl sam
8 lis 17:38
Optymista: Na prawdę nie wiem jak to zrobić

Bardzo proszę o pomoc
8 lis 19:40
Optymista: Pomoże ktoś?
9 lis 19:34
Krzysiek60: napisalem ci wzor na sin(2x)
sin(2x)= 2sinxcosx
wiesz ze sinxcosx=0
sin(2x)= 2*0
sin(2x)=0 czyli odp C)
9 lis 19:46
iteRacj@:
to jest test wielokrotnego wyboru?
jeszcze A i B
9 lis 19:57
Optymista: Nie mam pojęcia, ale najwidoczniej tak
9 lis 19:59