matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Haaaaaaanka:
dwie mosiężne kule o promnieniu 2 cm i 4 cm przetopiono na jedną kulę o promieniu R. Ile wynosi R?
13 lut 15:33
driver:
V
1
=
4
3
πr
3
=
4
3
*π*8=
32
3
π , V
2
=
4
3
*π*64=
256
3
π, V
1
+V
2
=
288
3
π=
4
3
*π*72 ⇒r
3
= 72 ⇒r=......
15 lut 18:42