zadanie z liczb zespolonych
Luckyluck: Ile wynosi suma wszystkich pierwiastków algebraicznych stopnia n z 1?
7 lis 20:16
Adamm:
0 dla n≥2
1 dla n=1
7 lis 20:21
Luckyluck: Tylko dlaczego, bo tak szczerze to nie mam pojęcia?
7 lis 22:19
Adamm: wzory Viete'a
7 lis 22:20
Luckyluck: a mógłbyś tylko rozpisać wzór takich pierwiastków?
7 lis 22:56
PW: Luckyluck, a bywasz na wykładach i ćwiczeniach? Nie mówili o tym, jeno trza szukać w
internecie "rozpisania wzorów takich pierwiastków"?
7 lis 23:18
Adamm:
wzór takich pierwiastków?
Sensu to to nie ma, co mówisz
7 lis 23:21
jc: xn−1, suma pierwiastków = współczynnik przy xn−1 = 0.
7 lis 23:22
Luckyluck: Dzięki wielkie
7 lis 23:31
jc: A ile wynosi iloczyn pierwiastków n−tego stopnia z jedności?
7 lis 23:34